Receptek

Kossuth-kifli dióbél olajjal

6 db tojás
30 dkg liszt
30 dkg+2 ek  kristálycukor
12 dkg zsír
3 ek dió olaj
1,5 dl tej
3 csom vaníliás cukor
1 csom sütőpor
5 dkg dió

Kossuth-kifli dióbél olajjal

1. A diót szárazon megpirítjuk majd megvárjuk még kihül és felaprítjuk, ezután hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot és 2 evőkanál kristálycukrot.
2. 6 db tojást szétválasztunk a fehérjéhez hozzáadunk 10 dkg kristálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és egy csipet sót majd felverjük , a sárgájába 20 dkg krisztálycukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és egy citrom héját reszelünk majd fehéredésig habosítjuk, utánna belerakjuk a 12 dkg zsírt az egy evőkanál Naturol dió olajat majd 1,5 dl tejet és a 30 dkg lisztben elkevert sütőport. Majd óvatosan összekeverjük a két masszát. 
3. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe helyezzük és a tetejére szórjuk a cukrozott diót. 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük. 
4. Amikor kihült pogácsa szaggatóval félhold alakúra szaggatjuk.