Receptek

Narancsos sütőtök krémleves tökmagolajjal

70g Tökmag - natúr
10 ek Napraforgó olaj
4 ek Tökmagolaj
1 ek Alma balzsamecet
1 tk Mézes mustár
2 db tojás
liszt
2db csirkemell filé
1 ek tej
60g zsemlemorzsa
bors
6db koktél paradicsom
300g vegyes zöldsaláta
1db citrom

Narancsos sütőtök krémleves tökmagolajjal

A csirkemell filét megmossuk, papírtörlővel letöröljük. Ezután csíkokra vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk.

60 g stájer tökmagot késsel durva darabokra aprítunk. A zsemlemorzsát egy tányérba öntjük, majd hozzákeverjük a felaprított tökmagot. Egy tányérba lisztet öntünk, majd beleforgatjuk a csirkemell szeleteket. Egy tányérba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk az 1 evőkanál tejet, sózzuk, borsozzuk, majd egy villával felverjük. Ezután beleforgatjuk a belisztezett csirkemell csíkokat.

Utána az előzőleg elkészített tökmagos zsemlemorzsa keverékbe forgatjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a napraforgó olajat, majd a csirkemell csíkokat közepes lángon kisütjük. Az átsült csirkemell csíkokat papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Öntsünk 1 evőkanál alma balzsamecetet egy csavaros üvegbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az 1 teáskanál alma balsamico mustárt. Adjuk hozzá a 4 evőkanál stájer tökmagolajat. Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk fel. A salátát mossuk, majd szárítsuk meg. Egy tálba helyezzük, ráöntjük a kész dresszinget, és óvatosan összeforgatjuk.

A maradék stájer tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A salátát egy tányéron tálaljuk a szeletelt citrommal, majd rátesszük a félbe vágott koktélparadicsomokat, a rántott csirkemell csíkokat, valamint megszórjuk a pirított tökmaggal.